sweontrip.blogg.se

Blogg om våran backpackerresa. (Samuel, Oskar, Rickard)

Franz Josef/Greymouth

Här kommer ett inlägg från både Franz Josef och Greymouth.

Franz Josef

 Jag har inte mycket att skriva om Franz Josef och det enda som är värt att notera är att vi var och tittade på den kända glaciären som är högt rankad på listan(att göra i Nya Zeeland).

Det fanns två glaciärer att titta/gå på. Den ena hette Franz Josef glacier och det var i den byn som vi bodde på. Den andra hettte Fox glaciär och låg ungefär 40 min buss från Franz Josef.  Jag har ingen aning om vad skillnaden på utseendet var mellan dessa två , men jag antar att de var ganska lika.

Däremot var det skillnad över hur man tog sig till de olika glaciärerna. För att kunna  ta sig till Franz Josef glacier var man nämligen tvungen att ta helikopter medan man på fox glaciär kunde ta buss och sedan gå upp.

Vi valde dock inget av dessa alternativen utan våran småländska sida beordrade oss istället att gå till en utsiktsplats en bit ifrån glaciären och kolla på den därifrån, vilket var gratis.

 

Greymouth

Eftersom vi inte visste vad vi skulle göra i Australien var detta ett perfekt tillfälle att ta reda på det.  Dagarna här har bestått av mycket datorsittande.  Under bilbiotekets öppettider har vi  varit där i princip hela tiden och jagat information om jättelandet Australien. Eftersom de har ganska korta öppettider har vi fått mycket tid över så det har såklart funnits tid för lite andra grejor med.

Detta ligger i topplistan av alla hostel vi varit på  och jag verkligen älskade designen här. Trots den grova blandningen av alla möjliga olika färger var det som att allt smälte samman och det passade verkligen perfekt.  Ett exempel ser ni på bilden ovanför och det mest imponerande med denna bilden är att han/hon inte målat röret helfärgat utan istället matchat det med väggfärgen. Det var dock inte bara designern som var fin, utan det var även ett hostel som det fanns mycket att göra på.

Det enda negativa jag har att säga om detta stället var att man var tvungen att betala för att få bada spapool då vi tidigare alltid kunnat göra det gratis. Dragningskraften från spapoolen var dock för stor och det blev iallafall ett avslappnade bad under vår vistelse här. De hade även gym och bastu, som även det kostade en liten slant. Vi var dock så brutala så vi drog in dit(utan att betala) och körde lite på gymmet ändå. Till och med Sune fick sig en liten åktur där.

Det fanns sjukt många bra filmer här och det var även en skön miljö i tv-rummet,  så vi betade av många intressanta filmer i detta rum.

En kväll upptäckte vi att de hade monopol i spelhyllan. Vi snodde åt oss det direkt och efter denna händelse blev det monopol fyra kvällar i rad. 

När vi gick ut från bilbioteket efter ett sjutimmarspass träffade vi på ett par svenskar precis utanför. De hade också varit på Nya Zeeland i tre månader. Skillnaden mellan dem och oss var att de skulle stanna här ytterligare en månad. Efter en trevlig konversation på ungefär en halvtimme var vi tvungna att bjuda hem dem på en monopolkväll. Dem var helt ok på monopol, men som ni säkert förstår kunde de inte bemästra oss. Jag och Ralle blev kvar i finalen där det var en hård kamp. Ralle hade hotell på sex gator. Jag hade hotell på fem. Trots detta lyckades båda två undvika varandras gator i evigheter. Tillslut gav sig dock tärningarna för mig och jag råkade hälsa på en av hans dyraste gator. Detta blev slutet för mig och Ralle tog efter runt fyra timmars spelande hem vinsten. Stort grattis till han.

Detta är våran sista dag i Nya Zeeland och tiden här har varit fantastisk med många underbara vyer och upplevelser. Vi sitter just nu förväntansfulla på flygplatsen i Christchurch och jag ska i detta nu bege mig mot gaten där Ralle och Sune väntar. Därefter kliver vi in i Quantas planet som ska transportera oss till Sydney.

Hej då Nya Zeeland. Trevligt att träffas

 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Leif Sunesson
skriven :

Det verkar ju som ni har tagit väl vara på er tid på N Z och att ni har förstått att deta förmodligen varit ert livs resa som kommer att följa er genom hela livet. Ändå har ni tydligen inte glömt ert Småländska ursprung att dömma av blogginlägget.
Hoppas ni får det lika bra i Australien.
Ha det så bra och fortsätt ta väl vara på varandra.

Svar: Vi har inte riktigt förstått det än, men antar att det kommer senare. Vi ska försöka, tror inte det blir några problem på den punkten. Ha de fint själv
sweontrip.blogg.se

2 Frank
skriven :

Det har verkligen varit trevligt att följa er där i N.Z. genom alla fina reseskildringar. Bra att ni inte gav er upp på glaciären. Dels sparade ni pengar, dels slapp ni undan risken att åka ner i någon glaciärspricka och då hade det inte blivit något Australien. Det ska bli roligt att följa er där också. Förresten när ni lyckades smita från avgift för bastu och gym borde väl er småländska smarthet klarat er från avgiften i badet också. Lycka till i fortsättningen. Vi väntar med spänning på nästa reportage.

Svar: Positivt tänkande gillas! Man kan ju tycka det, men det var en svårare process. Vi är ju trots allt ganska unga smålänningar. Du som är lite mer rutinerad hade nog klarat båda. Tack så mkt! Ha de fint
sweontrip.blogg.se

3 Maria Bjarnehäll Sunesson
skriven :

Ni verkar verkligen ha haft underbara månader på Nya Zeeland. Ser fram emot att få se ännu fler bilder när ni kommer hem. Ha nu så bra i Australien, men ta inga jobb som ormjägare....
Kramar till er !

Svar: Det har vi. Sune får försöka förhandla sig till våra bilder, annars tror jag det blir en snabb bildvisning. Ang ormjägare känns det som att du kan vara lugn på den punkten.
sweontrip.blogg.se

4 Marie
skriven :

Ja ni har verkligen varit med om olika saker. Förstår att ni ville ha lite svensk känsla när ni fick tag på monopolspelet. Ha det så bra även i fortsättningen kram till er:)

Svar: Alltid trevligt med lite gamla klassiker. Det ska vi, ha de gott!
sweontrip.blogg.se

5 Mormor
skriven :

Har varie ett sant nöje att få följa er på er långa resa. Hjärtligt tack! Och visst måste detta vara ert livs resa! När ni kommer upp i min ålder kommer ni att säga till era barnbarn: " När jag var på Nya Zealand så..." Berättandet för storögda barn tar nog aldrig slut...Ser nu fram mot blogg från Australien. Bangkok skulle jag inte sätta min fot i - hoppa över eländet!
Kram och lycka till i Australien, där ni lär befinna er när jag skriver detta

Svar: Roligt att du hängt med och förhoppningsvis fortsätter följa med på våran resa. Aah, vi får se hur det blir på den biten. Är ju några år kvar känns det som ;) vi får se angående Bangkok, men några dagar är garanterat iaf :)Tack så mkt! Ha de gott
sweontrip.blogg.se