sweontrip.blogg.se

Blogg om våran backpackerresa. (Samuel, Oskar, Rickard)

Taupo

Hej igen! Nu har vi varit i Taupo fem dagar. En trevlig stad som har känts väldigt levande med mycket folk ute på gatorna. Höjdpunkterna på detta stället har varit hotsprings, skydive och tongariro crossing. Vi har även stött på våra norska vänner för den tredje gången. Det har lett till att vistelsen här har blivit ännu trevligare ;) Dom gillade oss så mycket så de till och med gav oss gåvor när dem stack. De säger att det glömde dem, men vi är övertygade om att det var gåvor. Om ni ser mig använda ett par silvriga glasögon så kan jag berätta att de är köpta på Klas Ohlson i Norge. Hotspring – Vi vandrade ungefär 1 timme för att komma till detta ställe. Det var ett populärt ställe för både locals och turister. Det var nämligen en varmvattenkälla, vattnet från denna varmvattenkällan mynnade ut i en flod. Här blandades varmt med kallt vatten, vilket gjorde det behagligt att ligga ner där. Det var ungefär 39 grader där. Detta stället var väldigt behagligt beroende på att det var kallvatten på botten och varmvatten över det vilket blev en bra mix för ett avslappnat bad. Skydive - Nu är äntligen skydiven upplevd. Detta har vi sett fram emot länge. Många kanske får uppfattningen om att skydive ska vara läskigt. Vi fick inte den uppfattningen iaf. Däremot kändes det helt overkligt när de öppnade dörren och man såg att sune(som var först) bara försvann ner. Känslan när man var i luften var speciell. Det var som en frihetskänsla, och vi kan lova att våra röster var lite hesare efter att vi väl landat ;) Tongariro crossing – Detta blev vårat första vandringsprov. Vandringen började ganska lugnt och efter att ha vandrat en stund förvånade sune oss med en kommentar och tyckte att vi skulle ge oss upp på det så kallade mount ngauruhoe vilket innebar en rejäl klättring. Vi tyckte det lät intressant och kom överens om att vi skulle ta den på hemvägen. Vi fortsatte vandra till toppen som innebar en vandring på 9km med partier som var ganska branta. När vi väl hade kommit upp på det sista berget så var det endast 400 meter ner för att kolla på de så kallade blue lakes. När vi var uppe på denna topp kände ralle och sune att de inte orkade dra ner den sista biten så istället satte de sig på toppen och fikade medan jag själv drog ner och åskadade det speciella vattnet. Iallafall, När jag väl kommit tillbaka till sune och ralle begav vi oss neråt och vi drog ganska snabbt slutsaten om att vi skulle skippa den tuffa klättringen upp på mount ngauruhoe. På hem vägen körde jag även lite offtrack vilket var en spännande klättring ner för berget. Denna dag blev det ungefär 20km vandring. I eftermiddag drar vi till Raglan som är det kändaste surfingstället på hela nya Zealand. Där kommer vi stanna minst fem dagar. Det kommer förmodligen bli mycket chill på stranden och en hel del surfing. Ha de fint!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Leif Sunesson
skriven :

Nästa inlägg blir nog på Norska eller ? Ha de, som man säger i Norge.

Svar: Aah, det hade vatt nått. Känner dock inte att vi har kapaciteten till det. Däremot kan ju du börja kommentera på norska. Du verkar ha det i dig!
sweontrip.blogg.se

2 Maria Bjarnehäll Sunesson
skriven :

Vilka häftiga grejer ni är med om !
Ni ser fräscha och solbrända ut också.

Svar: Jodå. Jag och ralle är dock lite avundsjuka på Att Sune är brunare än oss, men det ska det bli ändring på! ;)
sweontrip.blogg.se

3 Marie
skriven :

Förstår att ni trivs. Nya upplevelser hela tiden.:)

Svar: Det är underbart! :)
sweontrip.blogg.se

4 willis och MajBritt
skriven :

Här är det vinter, vi är dåliga på att åka skidor, men vi är ute mycket. Vi har varit inne i stan och besiktat bilen idag. Det låter som att ni har det roligt och naturen är vacker.
Ha det så bra, hälsningar mormor och morfar.

Svar: Hej! kul att ni hänger med på bloggen! det har vi, mycket nya upplevelser hela tiden. ha de gott :)
sweontrip.blogg.se

5 Alfhild & Elith
skriven :

Va härligt ni verka ha. Va rädda om er,men vi undrar om ni inte längta hem till snön??????

Svar: Det har vi. Nja, känns som att vi klarar oss utan den för tillfället... Fast själv gillar jag faktiskt vintern också ;)
sweontrip.blogg.se