sweontrip.blogg.se

Blogg om våran backpackerresa. (Samuel, Oskar, Rickard)

Slut

Hej!
vi är i Thailand nu och slappar för fullt. Ville bara meddela att det inte kommer bli något mer blogginlägg om resan.
 
Kul att så många följt bloggen och varit aktiva med kommentarer.
 
Vi ses snart. Ha de gott! :) 

Thailand - Bangkok

Bangkok har börjat bra! 
Vi tog en taxi från flygplatsen till koh san road som är en av de kändaste backpacker gatorna i världen.
 
När vi väl anlände till koh san road kände vi dock inte något sug för att ta något gammal ruckel till backpacker place så vi bestämde oss istället för att satsa på hotell.
 
 
Efter en stunds letande hittade vi tillslut ett hotell. 
 
I Australien betalade vi lite över 200 kr/person natt för att bo på hostel så det kändes lite som natt och dag när vi betalade 100kr/person för hotellrummet.
 
 
 
Trötta och Goa efter flygningen drog vi ut en liten runda för att få i oss lite käk.
 
Vi ville gå och lägga oss tidigt denna kväll, men när vi väl kom hem och skulle försöka sova var det svårt att sluta prata om hur bra allting var. Vi kom in i ett litet lyckorus helt enkelt, och då är det ju onödigt att slösa bort det genom att sova ;)
 
Nästa dag började med att vi tog en taxi till shoppingområdet i Bangkok.
MBK är en av de stora shoppingcentrumen som finns här med runt 2800 butiker. Detta är köpcentrumet där man kan fynda och det går intressant nog att pruta ner i princip allting man köper. Jag har aldrig prutat innan så i början kändes det lite konstigt och jag hade ingen riktig teknik på hur jag skulle göra. Detta blev dock bättre ju längre dan gick och när dessa tre veckor är över ska det komma hem en mästare till prutare.
 
Vi hade planerat att stanna en natt i Bangkok och därefter ta nattbus till Phuket. Därför var våran första uppgift att boka buss. 
 
Ralle hade hittat lite information på nätet om att det skulle vara ett bra ställe på tredje våningen som inriktade sig på att hjälpa resenärer.
 
Efter en stund letande hittade vi tillslut stället. 
 
Vi går in där, men inser ganska fort vad de menade med att hjälpa resenärer. Det var nämligen bara en butik med utrustning för resenärer.
 
Småskrattande drar vi vidare och hittar ett informationsställe på köpcentrumet. Vi får där reda på att vi måste måste dra till ett ställe på andra sidan stan.
 
Vi var inte precis sugna på att dra dit  och sen tillbaka igen, så vi bestämmer oss istället för att skjuta upp det hela och ta det på hemvägen istället.
 
Alla har ju lite olika stilar angående shopping och eftersom vi inte har några telefoner kommer vi på den briljanta iden att gå ensamma och att mötas upp vid kl fyra.
 
När väl kl är fyra möts vi upp och drar och käkar.
 
Efter käket har vi dock inte fått nog av shoppingen och bestämmer en ny tid som blir kl sex.
 
Kl blir sex och vi möts återigen vid mötesplatsen.
 
Vi är fortfarande inte helt mätta av shoppingen vid detta tillfälle och kör en gemensam liten avslutningsrunda på en timme.
 
 
När kl är åtta drar vi och snappar upp en tuc tuc som tar oss tillbaka till våran gata.
 
Vi är lite stressade vid detta laget och är osäkra på om det kommer gå att boka en buss. När vi väl går på våran gata ser vi ett stånd som anordnar bussresor till Phuket.
 
Vi ser även att bussen lämnar vid 6 på kvällen vilket inte var den roligaste synen. 
 
Vi snackar med dem som jobbade där och de kunde fixa en nattbus till oss sa dem.
 
Detta stället kändes lite skumt och de sa att vi bara skulle ställa oss utanför deras ställe, sedan skulle det komma en buss och köra oss till en busstation där vi sedan skulle hoppa på en annan buss som därefter skulle ta oss till Phuket.
 
Vi gjorde en chansning och tänkte det var smartare att åka till busstationen själva och fixa allt på egen hand istället. 
 
Vid denna tiden förstod vi att det var bråttom och vi småsprang tillbaka till hotellet för att hämta ut våra väskor. 
 
Därefter tog vi en taxi till bussterminalen.
 
När vi väl kom fram följde vi taxichauffören som skulle hjälpa oss med buss. Han snackade med en snubbe och vi blev meddelade att det inte fanns några platser kvar. 
 
Vi avvaktade lite och det började komma lite fler snubbar och engagera sig i fallet.
 
Efter tio minuters snack får vi dock lyckobeskedet. 
 
De har tre platser till oss.
 
 
Förväntningarna på vad vi skulle få för buss var inte precis höga. Det var därför en underbar känsla att gå in i bussen och samtidigt inse att det är en av de finaste bussarna jag satt min fot i. vi ser att alla platser är upptagna, förutom tre längst bak :)
 lyckliga sätter vi oss på de tre platserna och när vi tror att det inte kan bli bättre kommer de med en kakask, vatten och en filt till oss. Tjugo minuter senare drar bussen.
 
Med lite mindre detaljerad beskrivning lyckades vi boka en bussresa på 13 timmar, en halv timme i förväg :)
 
Avslutar detta blogginlägg genom att berätta att det är sjukt varmt här nere. Aldrig varit med om något liknande. Är som att gå runt i en jättebastu, men det gillar vi ;)
 
ha de fint nu! Det ska iallafall vi ha de. Sjukt nog är det bara tre veckor kvar nu

Surfers Paradise/Byron Bay

Nu är det äntligen dags igen och bara för att jag låtit er vänta så länge, bjuder jag här och nu på ett maxat inlägg. Håll i er!!

Bilden ovanför är tagen i Surfers paradise, som var vårat första besök efter Sydney. Har inte så mycket att säga om Surfers, men ni får nöja er med lite bilder.

Semesterkänslan har det inte varit något fel på och vi har i princip bara solat, badat och festat i Surfers.

Blev ett litet besök på Australiens största vattenpark. Den var tyvärr inte så imponerande. Skara håller bättre klass där så vi kan vara stolta att vi är svenskar.

Som avslutning på detta stället drog vi till kasinot och det dröjde inte länge innan Sune fastnade i spelautomatens värld. Det finns inga offentliga siffror på hur mycket pengar han drog in, men han har varit rätt glad nu på sistonde så jag antar att det var en hel del.

 

Byron Bay

Sammanlagt har vi stannat på tre olika ställen i Australien. Sydney, Surfers Paradise och Byron Bay. Alla ställen har levererat, men det är någonting med Byron som gör att det tar hem priset på bästa stället. Tiden här har varit underbat helt enkelt.

 

Vi började våra första dagar med lite lyx då vi bokade in oss på ett lägenhetsliknande hostel med eget kök, toalett, tv och soffa. Anledningen till att vi tog just detta stället var att de hyrde ut surfbrädor gratis, vilket ledde till en hel del surfing. Vi deltog även i en helt fantastisk grillkväll som tar hem första priset med hästlängder. Magen höll på att sprängas efter alla bamseportioner man tog, men vi kände att vi förtjänade det efter den hårda tiden vi haft i Australien.

Efter några dagar kände vi att det var dags för förändringar och vi bytte hostel. Vi träffade på en skön svensk som vi tillbringade mycket tid med. På bilden ovanför ser ni en av de många tajta pingismatcherna som spelades.

Ralle pustar ut efter en hård löparrunda.

Vi kunde såklart inte hålla oss borta från surfingen även att det inte ingick brädor på det nya hostelet. Jag, ralle och en annan svensk satt nere vid stranden och kollade ut mot havet. Av någon anledning kommer vi in på hajämnet och en av oss drar kommentaren pekandes ut mot havet’’ nånstans där ute simmar det en vithaj nu’’. Det var inte så mycket mer om det och vi drog i och surfade tio minuter senare. När jag väl ligger på min bräda tycker jag mig se en fena som kommer upp kanske 50 meter bort. Jag känner mig dock inte riktigt säker på min sak och fortsätter kolla åt det hållet. Efter kanske bara 10 sekunder ser jag en fena igen och jag skriker till ralle.

Det är en haj där ute! Vi drar in mot land för att kolla utåt havet på lite grundare vatten.

När vi väl står där ser även Ralle att det kommer upp en fena. Man var ju inte direkt rädd i och med att vi var på så grunt vatten utan det var mer en häftig känsla. Vi hinner inte stå där länge innan det börjar krylla av fenor där ute. Jag inser då att jag blivit lurad. Det var nämligen en delfinfena jag såg och inte en hajfena, haha. Jag önskar nästan att jag inte hade fått veta att det var en delfinfena jag såg, men att ha surfat så nära delfiner får väll också gå.

.

Dykarcertfikat – Clear

Dykningen här har varit helt otrolig och vi har fått se massvis med intressanta arter. Jag måste dock säga att det mest spektakulära med denna dykningen är min otroliga prestation under vattnet. Såg en fisk längst ner på bottnen som stirrade lite fräckt på mig.  Jag insåg snabbt vad den hade i tankarna och det skulle visa sig bli en hård kamp. Iallafall drog jag ner på botten och la mig på magen ungefär en meter ifrån fisken. Vi stirrade på varandra i kanske 15 sekunder innan han kände sig underlägsen och gav sig. Den bröt ögonkontakten först helt enkelt och vinsten var min. Min dykarkompis såg detta och hon tyckte det var ett konstigt beteende av mig, men det är sånt man får ta om man ska visa vem som är boss nere på djupet.

Vi träffade på riktigt skönt folk här som vi spenderade några goa kvällar med.

tiden i Australien har varit kanon och vi har verkligen njutit av vistelsen här. Känns riktigt hårt att lämna surfingen, men jag hoppas att vistelsen i Thailand kan trösta mig lite där.

Sitter just nu på golvet på flygplatsen samtidigt som jag hör en snarkande sune. Rickard sover också rätt gott, men han är lite tystare. Aja, nu vill jag också få lite sömn. Om runt 7 timmar beger vi oss mot Thailand för nya äventyr.

Ha de gott :)